HTML

Virágszál

Egy dolgot ígérhetek: nem ígérek semmit.

Kulcskarika

My life is a li'l bit messy

I ♥ Csutka

„Elmúló mind, ami csillog a fényben, -- Halhatatlan mind, mi ég a szívben."
In Memoriam Butterfly
1995 - 2008

17 év

I ♥ olvasás

Olvasni jó.
Mit olvastam eddig?
Amit már elolvastam
Amit majd ezután fogok

I ♥ Barcelona

"Így mentem aztán egyene- sen Barcelonába, az udvari- asság kincsesházába, az idegenek vendégfogadójába, a szegények menedékébe, a bátrak hazájába, a megsér- tettek e megtorlójához, az igazi barátság otthonába, e páratlan fekvésű és szép- ségű városba." -Don Quixote-
/ Győri Vilmos fordítása /
I. barcelonai utam:
2003. VIII. 26-27.
II. barcelonai utam:
2010. VI. 14-16.

I ♥ Barça

FC Barcelona, anno 1899
„Més que un club" FCB.cat

I ♥ my blog
Tőmondatok sokszor állít- mány nélkül. Körmondatok. Szóviccek. Megválaszol- hatatlan kérdések és vála- szok fel nem tett kérdésekre. Életképek. Mögöttük boldog vagy szomorú, vidám vagy elkeseredett, őrült vagy ön- kritikus, megszállott vagy tétova perc emléke. Az op- timizmus és pesszimizmus ádáz harca. Egyszóval: én.

✿ ✿ ✿

2009.08.25. 13:49 Lothril

A két elá

Talán e sorok főszereplője már nem emlékszik rá, de én mulatságosnak tartom az alábbi történetet. A történet főszereplői osztálytársaim voltak. A főszereplőt hívjuk S-nek, hiszen ő is így hívja magát.

• •

S. az első padban ült, hogy miként került oda, arról nincs információnk. Mindenesetre az osztály egyik legszorgalmasabb gyereke, Gyula mellett ült. Egyik órán röpdolgozatot iratott a tanár. A tantárgyra, meg alapvetően magára a számonkérésre e sorok írója nem emlékszik már, de a dolgozatok kiosztása emlékezetes maradt.

Immáron lassan tíz éve tehát, hogy a tanárnő bejött a terembe és elkezdte kiosztani a dolgozatokat, a nebulók pedig különböző lelkesedéssel fogadták katonás illetve gömbölyű osztályzataikat.

Legvégül két dolgozat maradt a tanárnő kezében, és két tűkön ülő kisdiák az első padban.
- Ági, melyik a te dolgozatod? - kérdezte a tanár S-től, aki nem egészen értette a dolgot, de rábökött a magáéra. Megkapta rá az ötösét és visszaülhetett a helyére.

A másik megmaradt dolgozaton ugyanis szintén L. Á. monogram állt, annál kellemetlenebb volt, hogy Gyula neve K-val kezdődött. Ezt bizony sehogy sem lehetett kimagyarázni, így - ha emlékezetem nem csal - Gyula megkapta az év addigi legrosszabb érdemjegyét.

• •

 

Talán S. jót derül e nyúlfarki íráson, és kevésbé látja borúsnak az általános iskola alsó tagozatát, hiszen a másolás az utánzás után a hízelgés egyik legegyértelműbb jele. Hízelegni pedig csak annak érdemes, aki tud valamit.

2 komment

Címkék: emberi hülyeség. pannónia. barátok. sternovszky.


A bejegyzés trackback címe:

https://lothril.blog.hu/api/trackback/id/tr341337188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sternovszky_ágnes 2009.08.25. 16:17:12

Erre emlékszem!!!!! A baj ezzel a "visszaemlékezős" dologgal, hogy egy csomó minden itt van a fejemben egy fiókban, csak ki kéne nyitni! Egyébként tényleg ötös lett, szóval biztos valami magyar féleség lehetett.

Lothril 2009.08.26. 03:43:47

@sternovszky_ágnes: Igen, ezt ismerem. :) Ha nem olvastam volna ma posztjaidat, hát ez sem jutott volna eszembe.

Remélem nálam is kinyílik az a fiók, meg a szekrény tetejétől is a fejemre borulhatna pár dolog! :)
süti beállítások módosítása